Samværsformer i Vejen Gymnastikforening

Formål
Formålet med udarbejdelsen af ”Samværsformer i Vejen Gymnastikforening” er at beskytte idrætsudøverne i Vejen Gymnastikforening mod blufærdighedskrænkelser og i værste fald seksuelle overgreb. Det er foreningens ønske, at alle er trygge ved at komme i Vejen Gymnastikforening – både gymnaster og instruktører. I lige så høj grad ønsker foreningen, at forældre til gymnaster er trygge ved, at deres børn er aktive i foreningen.

Samværsformer
I Vejen Gymnastikforening henstiller vi til at:

• alle fører en sober omgangstone, hvor ingen taler ydmygende og nedladende eller kommer                                                  med sjofle kommentarer om/til hinanden
  • alle respekterer børns blufærdighed – specielt i forbindelse med omklædning og badning
  • alle respekterer et Nej – også i leg!
  • instruktører/trænere og gymnaster er anstændigt påklædt
  • brug af billedmobiltelefoner ikke foregår i omklædningsområder, når der klædes om

Alle i Vejen Gymnastikforening bør være opmærksomme på hinandens opførsel og ved at udvise sund dømmekraft ikke forfalder til ubegrundet ”heksejagt”. Alle har pligt til at gå til foreningens formand, hvis der er rygter om overgreb eller èn fornemmer, at noget er galt.

Vejen Gymnastikforening opfordrer forældre til at deltage i børnenes idrætsliv.